木綿とうふじゃなくて、やわらかいおぼろとうふで麻婆豆腐ってアリ?
藤野の人気のおぼろ丼に、大豆の食感もおいしいピリ辛マーボーあんかけをかけて召し上がれ♪
※当レシピはベジタリアン・ヴィーガンレシピではありません。使用している調味料に小麦等含まれている可能性があります。
おぼろとうふ 250g
大豆の水煮 70g(動画では乾燥大豆を戻して使用していますが、市販の大豆の水煮でOK)
白ねぎ 1本
にんにく 1片(みじん切りで大さじ1程度)
サラダ油 大さじ2
豆板醤 小さじ1
酒 45cc(大さじ3)
みりん 15cc(大さじ1)
水 500cc
薄口しょうゆ 70cc
こしょう 適量(動画には出てきませんが、味を調整してください)
水溶き片栗粉 適量
ごはん 丼二杯分(丼にはせず、とうふのあんかけだけでもおいしく召し上がれます)
お好みで、糸唐辛子、ねぎを添えて
250g(8 3/4oz) Fujino’s Oboro tofu (soft tofu)
70g(1oz) boiled soybeans (We cooked dried soybeans, but you can buy boiled soybeans if available)
1 white leek
a clove of garlic (or 1 Tbsp of chopped garlic)
2 Tbsp vegetable oil
1 tsp Tobanjyan (Chinese chili bean paste)
45cc(3 Tbsp) cooking sake
15cc(1 Tbsp) Mirin (sweet cooking wine)
500cc(17oz) water
70cc(2 1/3oz) thin soy sauce
pepper
starch
white rice (it can be served as a dish with the starchy sauce over soft tofu.)
shredded red pepper and leeks for toppings
caution: This recipe is not for vegetarian or vegan. These seasonings may contain wheat or other ingredients.
レシピのバックナンバーを見る!