ひじきとお揚げを合わせて茹でて、お野菜と中華風の味付けのさっぱりサラダに。暑い季節においしい、ヘルシーなおかずです。
※当レシピはベジタリアン・ヴィーガンレシピではありません。
京揚げ 1枚
京の生ゆば 1パック
乾燥ひじき 10g
にんじん 1/4本(約20~30g)
きゅうり 1/2本
塩、または鶏がらスープの素 適量
砂糖 大さじ2 (18g)
しょうゆ 大さじ2 (30cc)
酢 大さじ2 (30cc)
ごま油 大さじ2 (30cc)
1 deep-fried tofu
1 pack yuba
10g dried hijiki seaweed
1/4 carrot
1/4 cucumber
salt or Chinese chicken stock
2 Tbsp (30cc or 1 oz) sugar
2 Tbsp (30cc or 1 oz) soy sauce
2 Tbsp (30cc or 1 oz) vinegar
2 Tbsp (30cc or 1 oz) sesame oil
When thick soymilk is gently heated,a thin film covers its surface. This soymilk skin is called yuba.
caution: This recipe is not for vegetarian or vegan.
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