今回は充填豆腐を水切りなしでそのままグリーンティパウダーとあわせて冷たい抹茶のデザートを作りました。
初夏にいただく「水無月」にも似ている?豆腐のヘルシースイーツです。
※当レシピはベジタリアン・ヴィーガンレシピではありません。
京とうふ・絹とうふ 一丁150g
お好みの充填豆腐ほか、基本的にどんなお豆腐でもOKです。
充填豆腐はそのまま水切りせず入れてOK。
充填豆腐以外の水とパックされた豆腐の場合は、水を捨てて必要な量の豆腐を入れてください。
グリーンティパウダー 35g
抹茶粉 2g
グリーンティパウダーは加糖のものを使いました。他に上白糖やラカントなど、お好みで甘さを加えてもOK。抹茶粉を加えると少し渋みも加えることができてきれいな緑色になりますが、なければグリーンティパウダーだけでもOKです。
板ゼラチン 10g(粉ゼラチンでもOK)
水 10cc
粒あん 50g
黒みつ、きなこをお好みで。
You can cook with any kinds of tofu.
Our “juten” or filled-up tofu is made from soymilk that is poured and packed in a container, (instead that firmed tofu is cut and packed in a container with water) and this kind of tofu can be warmed in boiled water.
1 tofu (150g or 5 1/4 oz)
35g (1 1/6 oz) sweetened greentea powder
2g (less than 1/2 tsp) Matcha greentea powder
10g (1/3 oz) gelatin sheets (powdered gelatin can be used)
10cc (2 tsp) water
50g (1 3/4 oz) azuki beans
brown sugar syrup and kinako soybean flour as you like.
caution: This recipe is not for vegetarian or vegan.
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